„Около 2 млн. български граждани нямат пряк достъп до фармацевтични услуги. В 14 малки общини няма аптеки. Паралелно с това сме на първо място по аптеки в големите градове“.

Това обяви пред БНР депутатът от БСП Дора Янкова, която инициира създаването на интернет платформа, в която всеки може да изрази мнението си къде е нужно да има аптека. Тя настоява и за създаването на аптечна карта в България.

По думите ѝ, „ако не започнат първите стъпки, с които публичните услуги, услугите в здравеопазването, на местната власт и на държавата да са по-близо до хората, какво казваме на хората – пазар, да, но не пазар за всичко“.

Горещият телефон за коронавируса у нас "прегря"

Държавата трябва да направи тази регулация“, подчерта Янкова и допълни, че е била наскоро в Смолян  и ще направи предложение за денонощни аптеки.

Дора Янкова

"Ще предложа аптеките в града да си направят график, а аптеката в многопрофилната болница да бъде денонощна… Има голяма практика и многовариантност“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg