От днес започва официално поетапно сваляне на ковид мерките. По преценка на собствениците и организаторите, в заведения и на публични мероприятия посетителите ще влизат без зелен сертификат.

Документът обаче остава задължителен за персонала. Както е известно, това положение и досега бе характерно за заведенията, но неофициално. Очаква се сертификатът да падне напълно на 20 март.
 
За децата вече се разрешава провеждането на извънкласни занимания, но при ограничение до 12 в група. Малчуганите трябва да носят маски, да се проветряват помещенията а всеки час и да се извършва дезинфекция.

От днес в област Пловдив отпада изискването за 50 процента капацитет в ресторантите, включително и тези към местата за настаняване, игрални зали и казина.

Кога отпада зеленият сертификат у нас

Условието непълнолетните да посещават търговски център тип „мол“ с придружител, също се премахва. Това  става със заповед на РЗИ, съгласувана с главния държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев. 
 

istock
istock

Пловдивска област влезе в етап 2 на Националния план за справяне  с пандемията, което даде основание на Областния кризисен щаб да вземе решение за облекчаване на част от мерките.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg