На среща в Столичното РЗИ са определени логистичните пунктове в София за получаване на ваксини срещу коронавирус за общопрактикуващите лекари. Това обяви пред NOVA председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

„Всеки лекар ще заявява от предходната седмица неограничено на този етап количество ваксини, коeто ще бъдe доставянo на 11 логистични пункта в София”, уточни още той.

Миндов прогнозира, че дори да има някакво изчакване при получаването на препаратите, то ще е минимално.

Имунизират с предимство хора над 60г. от понеделник до четвъртък

„Ще се попълва само един електронен протокол. Всеки лекар ще получи от всички видове ваксини”, коментира още председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

istock
istock

Той посочи разликата между ваксинацията в „зелените коридори” и при личните лекари: „При нас всичко е организирано и когато пациентът дойде на уговорения час - той ще получи ваксината, която е поискал. Не се попълва декларация за съгласие - всичко това ние вадим от нашия софтуер, поставя се само подпис. Трето - сертификатът, който се издава, се дава на момента - няма забавяне”, обясни  още д-р Миндов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg