Пациенти от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив са починали, след като са оставени на стълбите на болнично заведение с кислородни маски при прехвърляне между отделения. За това сигнализираха зрители на NOVA в рубриката „Моята новина”.

От болницата обявиха, че по случая се събират обяснения от абсолютно всички, които са взели участие в диагностично-лечебния процес и в комуникацията по прехвърлянето на пациентите от стационара на Клиниката по Инфекциозни болести към стационара на Отделението по Професионални заболявания, както и от отговорните административни ръководители. 

Какво да пием при първи симптоми на коронавирус

„От получената до момента информация се установява, че пациентите са престояли пред отделението в продължение на около 30-40 минути. Към момента все още не са ясни причините за забавянето на персонала при прехвърлянето на двамата пациенти от санитарния автомобил в стационара на отделението, както и защо пациентите са били свалени от санитарния автомобил.

istock
istock

Преди злополучния курс със същата линейка са били прехвърлени други трима пациенти, които са поети и настанени незабавно от персонала на отделението по Токсикология. При вторият курс отново трима пациенти е трябвало да бъдат настанени, но този път – в стационара на отделението по Професионални болести, което трябва да изпълнява общ график за работа с болни с COVID-19 заедно с клиниката по Токсикология. Първият пациент е поет от санитар на отделението, но приемът на другите двама се забавя.

Ръководството на лечебното заведение проверява какво точно се е случило и какви са били действията на всички служители, които са се намирали на мястото на инцидента или са били ангажирани със случая. В случай, че се открият данни за извършено престъпление материалите ще бъдат предоставени на Прокуратурата за извършване на действия по компетентност”, гласи позицията на на УМБАЛ „Свети Георги”.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg