Започва конкурс на БЛС по програма за подпомагане, обучение и изграждане на лидерски и комуникационни умения на младите лекари за 2023 година.

Финансовата подкрепа е по 4-ри направления за студенти по медицина, специализанти  и млади лекари до 35 години.

Ежемесечното подпомагане със стипендии на студенти от 5-ти и 6-ти курс, специалност „Медицина“е за период от 9 месеца. От класираните стипендианти се очаква инициативност, активно участие в различни кампании на БЛС, ангажираност към дейността на съсловната организация.

Може ли лекар да ви даде електронно направление по телефона

Изискванията може да намерите на сайта на Български лекарски съюз. Срокът за подаване на документи е до 20 март.

През цялата година остава отворена възможността за финансиране на научно-изследователски проекти и участия в научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка).

Студентите по медицина в рамките на тазгодишната кампания ще могат да разчитат на финансова подкрепа при организирането и провеждането на медицински мероприятия: конгреси, форуми и други.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg