Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област. Това каза пред журналисти Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директори на столични болници.
 
Тези предложения ще се обсъдят по-късно днес от столичния оперативен щаб. Пенчев уточни, че вероятно мерките ще влязат в сила от петък, тази седмица.
 
Възможно е да се затворят напълно и театрите и кината, както и фитнес центровете. Не се предвижда създаване на контролно-пропускателни пунктове, добави Пенчев.
 
От петък за срок от две седмици всички ученици от 5-и до 12-и клас ще преминат на онлайн обучение. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус“.

Нови мерки у нас за 2 седмици от днес

Oт днес столичните болници увеличават леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%, след като бе преминат прага от 600 заразени на 100 000 души.
 
През последните дни се наблюдава ръст на новите случаи на COVID-19 в цялата страна. Данните за последното денонощие показват 4637 новодиагностицирани с коронавирус в страната. Като в София област са 117, а в София град – 1116 души за последните 24 часа.
 

istock
istock

Вчера столичният кмет каза, че не се налага ново затягане на мерките в София. Няколко дни по-рано пък обясни, че ако се наложи, следващата мярка, която ще бъде предприета в София, за да се ограничи заразата ще бъде затваряне на молове и фитнеси.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg