В момента България е в „зелената зона“, но до дни страната ни ще влезе в „оранжевата зона“ по разпространение на коронавирусната инфекция, прогнозира в интервю заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Приетият Национален план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 ясно разписва при какви показатели какви действия и мерки се предприемат.

Кунчев: Напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден

Предстои затягане на мерките, което ще се изразява в засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки на закрити места, в които има струпване на много хора, в т.ч. дискотеки, места за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене.

Започнаха засилени съвместни проверки от страна на органите на държавния здравен контрол, на МВР и на Българската агенция по безопасност на храните, каза още д-р Петров и призова да се използва това сравнително спокойно време, за да се ваксинират повече хора.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg