Началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е поставен под карантина.

Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед, заявиха от правителствената пресслужба. Направен ѝ е и втори тест.

Министър-председателят Бойко Борисов е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите.

29 милиарда евро за България през следващите години от ЕС

Направени са тестове и на всички членове на делегацията, която бе с Борисов в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз. Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата.

БГНЕС
БГНЕС

В понеделник, 20 юли, от правителствената пресслужба съобщиха, че са установени два случая на заразени с COVID-19 служители от администрацията на Министерския съвет, заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция.

Правителственото заседание на следващия ден пък се проведе чрез видеоконферентна връзка. Единствено Борисов и Кирил Ананиев, в онзи ден още здравен министър, бяха заедно.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg