Обсъждаме връщане на учениците след пролетната ваканция. От 1 април театрите ще работят с капацитет 30%. Моловете и големите магазини няма да бъдат отваряни. Това съобщи министърът на здравеопазването пред журналисти, след като вчера са обсъдили с НОЩ противоепидемичните мерки. 

По отношение на ресторантите - ще да бъдат разрешени да работят само тези с градини. До края на деня ще има заповед, информира Ангелов. 

От 5-ти април ще работят детските градини и яслите. Ще бъде изработена програма за учениците от 1-ви до 12 клас.

Те ще се върнат присъствено от 12 април, като от 5 до 12 април здравното министерство и образователното ще изготвят график как да стане това. За висшите училища ще бъдат върнати тези, които имат практики.

От 1-ви април фитнесите ще работят от 30% капацитет. Не предвиждаме мероприятия на закрито да се провеждат до края на април, каза още министърът.  

Получихме първата голяма доставка от "Модерна", а утре очакваме 151 хиляди дози от "АстраЗенека", през април очакваме около 700 хиляди дози, като количеството може да бъде увеличено след преговорите.

istock
istock

Изключително оптимистични сме за темпа на ваксинацията, само вчера има над 10 хиляди имунизирани, разпределени са ваксините на "Пфайзер", предстои и разпределението на "Модерна", каза още здравният министър Костадин Ангелов.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg