След прекаран Covid-19 за рехабилитация и възстановяване заради усложнения се използват всички други клинични пътеки за възстановяване и рехабилитация при различните заболявания - например на опорно двигателната система, на централната и периферна нервна система, белодробна рехабилитация. Но няма специална пътека за възстановяване след Covid-19 извън болничните заведения, която да се заплаща от Здравната каса.

От Българския съюз по балнеология и СПА туризъм проведоха Национална конференция за здравен туризъм, по време на която стана ясно, че в Европа единствено в България средствата за възстановяване извън болниците след Covid-19 се заплащат изцяло от пациента.

Предлагат връщане на маските в лечебните заведения в София

По програмите на НОИ годишно могат да преминат само около 50 хиляди граждани. От Българския съюз по балнеология и СПА туризъм подчертават, че инвестицията в превенция е здраве и това спестява средства на бюджета за лечение на пациенти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg