Рождество Христово в тесен семеен кръг, без големи семейни тържества, е несъмнено най-добрият вариант в тези пандемични времена за повечето страни. Това препоръча Световната здравна организация, цитирана от Франс прес.

"Невероятно трудно е, защото особено през периодите на празници, ние искаме наистина да бъдем с нашето семейство. В някои случаи най-сигурният вариант е да няма семейни събирания", заяви Мария Ван Керхов, представителката на СЗО, отговаряща за управлението на настоящата пандемия. Според нея е най-добре да се предвиди празнуване чрез видеконферентна връзка.

Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус пък предупреди, че най-бедните и най-уязвимите рискуват да бъдат "стъпкани по време на масовото втурване към ваксините", предаде БТА.

"С най-новите положителни резултати от клиничните изследвания на ваксини, светлината в края на тунела блести все по-силно. Сега има истинска надежда, че ваксините, съчетани с други мерки за обществено здравеопазване, които са се доказали ефикасни, ще помогнат за слагане на край на пандемията", подчерта той.

istock
istock

Междувременно милиони американци, както изглежда, ще се противопоставят на препоръките на здравните власти и ще потеглят на път за Деня на благодарността, който се пада по-късно през тази седмица, предаде Ройтерс. Около 1 милион пътници вече преминаха през проверките на летищата в неделя, което е най-голямата бройка от март насам в страната.

Могат ли първите ваксини срещу Ковид-19 да изградят стаден имунитет

САЩ пострадаха тежко от коронавирусната пандемия с 12 милиона заразявания от началото й и с над 255 000 смъртни случая. Приемът на пациенти с коронавирус скочи с близо 50 процента в последните две седмици и медиците в страната са на ръба на силите си.

Но много американци, както изглеждат, не обръщат внимание на препоръките. Дори Белият дом игнорира съветите на експертите на самата администрация на Доналд Тръмп. Първата дама Мелания планира прием по повод празника на 30 ноември, като той ще е в Белия дом, според покана, получена от телевизия Ей Би Си Нюз.

istock
istock

Федералната столица на страната вчера пък въведе по-строги рестрикции за събирания и за ресторантите, в това число и до 10 души на събирания на закрито и до 25 души на събирания навън.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg