Американската биотехнологична компания „Moderna” възнамерява да определи цена за ваксината, която разработва за COVID-19 между 50-60 долара, съобщи в. „Файненшъл Таймс”, позовавайки се на информирани източници.
 
Това е цената, която компанията ще определи за САЩ и други страни с “висок жизнен стандарт”, пише авторитетното издание.
 
Съобщава се, че цената вероятно ще се промени, тъй като „Moderna” е определила цена на ваксината по-висока от тези, разработвани от „Pfizer” и „BioNTech”, които миналата седмица сключиха споразумение с властите на САЩ за продажба на до 600 милиона дози коронавирусна ваксина, която разработват на масови продажни цени до 19 долара за доза.

Как да разпознаем коронавируса

По-рано беше съобщено, че американската биотехнологична компания „Moderna” е започнала третата фаза на клиничните изпитания на ваксина срещу коронавируса.

istock
istock

Проектът за ваксина на компанията е подкрепен от федералното правителство на САЩ, което обеща близо 500 милиона долара и я избра като една от първите компании, които започнаха мащабни изпитания на ваксината си върху хора.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg