Извършват се проверки в градския транспорт за задължителното носене на маски от водачите, конудукторите и пътниците в Бургас, съобщиха от полицията.

В изненадващите проверките участват служители на "Охранителна полиция" при ОД на МВР и Регионалната здравна инспекция.

До момента не са установени нарушители на заповедта на здравния министър, но проверките ще продължат по плаващ график, като ще обхванат не само градските линии, а и тези до близките квартали. 

Глобяват ако имаш маска, но не я носиш


Издадени са две разпореждания на граждани за спазване на противоепидемичните мерки – касае се за младеж и девойка, които констатирали, че автомобила им заедно с всички вещи, сред които и защитните маски, е вдигнат от „паяка”. Качили се в градския транспорт за да отидат и приберат автомобила си от наказателния паркинг, но са засечени от проверяващите.

Същите снабдили младежа с предпазно средство /маска/, а момичето поставило на лицето си шалче. Издадени са им разпореждания за спазване на противоепидемичните изисквания и недопускане на повторно нарушение на заповедта на здравния министър.

istock
istock

Проверки се извършват и в големите търговски обекти на територията на града.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg