Драмата с интернет банкирането в няколко български банки се оказа повече от сериозна и продължителна, предаде "Фокус". Все още, за българите в чужбина интернет банкирането не е налично през сметки в българска банка.

Операторите заявяват, че проблемът е комуникационен и в момента работата за отстраняването му продължава. 

През това време стотици хиляди потребители "беснеят", че не могат да извършат никаква банкова операция, тъй като на екрана им се изписва "Възникна грешка! Моля опитайте по-късно!".

Как се крадат 12 милиона лева от наша фирма

Проблемът засяга само потребителите на наши банки, които се намират в чужбина.

В петък руската хакерска група NoName се похвали в своя канал в Telegram, че е спряла достъпа до интернет страниците на редица големи банки в България, включително ДСК, ProCredit, Pireus и други, заради решението на българския парламент да отмени забраната за внос на украински селскостопански продукти.

"Народното събрание на България реши да премахне забраната за внос на украинско зърно. Подобни действия силно възмутиха фермерите, които заплашиха с протест. Въпреки това служителите отговориха, че "забраната за украински внос е една от причините за повишаването на цените в страната“. В същото време същото украинско зърно все още не отговаря на стандарта на ЕС. Но на кого му пука?“ – пишат NoName.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg