В Гърция влезе в действие програма за 1 милиард евро в подкрепа на младите хора. Специална европейска карта за младежи до 30 години дава редица предимства при наемане на работа, жилищно кредитиране и детски заведения.

Намаляване на безработицата и адаптиране на младите хора към предизвикателствата на новото време е целта на програмата на стойност един милиард евро, заяви министърът на труда Костас Хадзидакис.

Свалиха цените на 50 продукта в Гърция

Европейската карта за млади хора дава предимство на притежателя при намиране на работа, до 15 хиляди евро се финансира започване на някакъв бизнес, отпускат се безлихвени заеми за закупуване на жилища за млади семейства, а децата им безплатно се приемат в детските заведения.

istock
istock

По официални данни 15% от безработните в Гърция са млади хора, като много от тях напускат страната в търсене на професионални перспективи. Програмата на министерството на труда дава възможност младите хора да намерят работа и да останат в Гърция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg