Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената на горивата може да удари негативно туристическия сезон, предупреждават депутати и хотелиери.

Цените на бензина в Гърция се покачват с всеки ден - днес в Атина цената на литър безоловен бензин вече надмина 2 евро. Според коментарите както в медиите, така и сред депутатите, тази висока цена на горивата е нелогична.

Туристите се насочват към бутикови хотели в Гърция

Обвиняват правителството в нежелание да разбие "картела" с високите цени или да намали данъците върху горивата. Това заявиха депутати по време на парламентарните  дискусии за вота на недоверие към правителството на Кириакос Мицотакис.

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър, оплакват се гърците. До 2 евро и 15 цента достигна бензинът на егейските острови,  съобщава БНР.

istock
istock

Ако до дни не се свалят данъците и не падне цената на горивата, това пряко ще се отрази негативно на туристическия сезон, оплакват се от сектора.

Пазете касовият бон от бензиностанцията в Гърция

От министерството на развитието съобщават, че се извършват проверки за качеството на продаваните горива, но не се прилагат мерки за регулиране на цените.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase