Гръцкото правителство прие промени в трудовото законодателство, които позволяват платен отпуск за бащите на новородени деца.

Бащата на всяко новородено дете има право в рамките на два месеца от раждането да ползва 14 дни платен отпуск в помощ на семейството. В рамките на една година бащите на деца до 12 годишна възръст също могат да ползват отпуск за отглеждане на детето, но им се заплаща минимална работна заплата.

Гърците пазаруват в България за празниците

Министерството на труда прие също задължителен отпуск един ден за гинекологични прегледи за всички работещи жени в страната. До сега това беше валидно само за заетите в държавния сектор.

Докато родителят е в отпуск по семейни причини, се забранява уволнение или преместване на друго работно място.

Правителството в края на мандата изпълнява свои обещания в интерес на младите семейства, подчерта в изявление министърът на труда Костис Хадзидакис. Опозиционните партии съобщиха,че подкрепят всички промени за младите семейства, но промените са "предизборна" агитация на консерваторите преди вота на 21-ви май.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg