Започва кампанията "Достъпно за вас". От днес най-малко 50 хранителни продукта вече ще имат защитени, трайно ниски цени.
 

"Целта на инициативата е по-дълбока и по-комплексна - не да постигне трайно ниски цени, а да осигури една достъпна потребителска кошница за определена част от населението. Очаква се в същото време да подобри конкурентната среда и да подобри пазарното взаимодействие с повече прозрачност", каза Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата пред БНТ.
 
Той подчерта, че държавата ще бъде гарант и доверител в инициативата "Достъпно за вас", в която търговските вериги и магазини участват доброволно.
 
"Тук има доста игри на добра воля, казано с други думи, за подобряване на търговското взаимодействие и повишаване на конкурентното такова", посочи експертът.

Как да познаете евтините продукти в магазина

Иванов съобщи, че има интерес към инициативата дори и от много малки търговски обекти - квартални хлебарници, млекарници и т.н.
 
"Мярката е доста добро репутационно средство, когато се използва съвестно, както трябва", подчерта той.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg