Почти 500 000 са реализираните и доставени поръчки на храни и стоки за дома за 2022 г. на клиентите на eBag до края на месец ноември, съобщават от търговската платформа.

Това е увеличение с над 30 процента в сравнение със същия период за миналата година. Броят пакетирани и доставени до домовете на потребителите на eBag артикули от началото на 2022 г. е над 12,5 милиона, като продуктите, поръчани от клиентите от категория "Плодове и зеленчуци", са над 2,2 милиона кг, отчитат от компанията.

"За настоящия месец декември наблюдаваме повишен интерес към услугата и повече поръчки от страна на клиентите ни заради предстоящите празници. Средно на ден очакваме да доставяме по над 2000 клиентски поръчки", коментира Иван Александров, основател и изпълнителен директор на eBag, допълвайки, че въпреки повишената инфлация в България за 2022 г. не се наблюдава намаление на обема на пазаруване на храни през платформата.

Чака ли ни скъпа Коледа

"Нещо повече, очакванията ни са повишение в оборотите с около 40 процента за тази година и достигане на оборот от 60 милиона лева за годината", казва още той.

По думите му предизвикателствата на икономическата рецесия по-скоро до момента повлияват върху потребителските решения по отношение на покупки извън хранителните стоки, които традиционно присъстват в дома.

istock
istock

Основните продукти, които са необходими за традиционната българска трапезата за Бъдни вечер тази година, са на обща индикативна стойност 60,83 лева. За тази сума в списъка за пазар за празника ще присъстват всички традиционни продукти за 24 декември, в следните количества: боб пакет 0,500 кг, кисело зеле 1 кг (зелка във вакуум), ориз пакет 0,500 кг, сушени чушки 0,200 кг, брашно за питка 0,500 кг, точени кори 1 пакет, тиква 1 брой, ошав, подправките – канела, джоджен, бакпулвер, чубрица, магданоз, червен и черен пипер, сол, както и чесън 0,100 кг, моркови 1 кг, олио 1 л, орехи 0,100 кг и бутилка българско червено вино.

Колко ще плащаме за основни храни по време на празниците

Топ 20 на най-търсените продукти от клиенти на eBag за месец декември 2022 г. са яйца, хляб, картофи, кисело мляко, прясно мляко, масло, сирене, банани, кашкавал, лук, вода, домати, моркови, кайма, тоалетна хартия, сметана, краставици, маслини, захар, майонеза.

Единичната потребителска кошница (поръчка) на клиент тази година включва средно 28 артикула и е на средна стойност 120 лв. Най-често продаваният продукт през платформата са бананите, следвани от картофи и краставици. 

В eBag са налични и продукти в партньорство с платформата ДарПазар, която предлага играчки за елха, свещи и други предмети с коледен дух, изработени от хора с увреждания, в риск или със специални нужди. 100 процента от приходите ще бъдат предоставени на съответните социални предприятия, които са ги изработили, се посочва в съобщението. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg