Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. Досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 процента.
В същото време се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 процента според новата рецепта.
Запазва се обаче съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. .
Според рецепта кебапчетата и кюфтетата се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед.
istock
Продават конско месо за телешко От БАБХ напомниха, че стандартът „Стара планина“ не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg
Коментари
4