"Комисията за защита на потребителите направи над 200 проверки в сряда. При тях бяха констатирани няколко случая на над 3 лв. надценка на около 100 различни марки олио. Търговецът товари цената. За всички тези проверки сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията”. Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. 

Тя призова гражданите да не се презапасяват с олио, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената.

Кои стоки стоки ще поскъпнат у нас заради войната в Украйна

„Само със стабилна икономика ще излезем от ситуацията. Имах среща с ръководството „Агрополихим”, защото земеделските стопани алармираха, че ще има затруднения заради забавени доставки на торове. Уверявам хората, че предприятието работи на пълни обороти и не зависи от доставките на газ”, каза още Нинова и разкри, че Министерството на икономиката и индустрията започва работа по изграждане на индустриална зона във Варна.
 

"Твърденията на Александър Дунчев не са позиция на „Продължаваме промяната”. Говорих с премиера Кирил Петков и получих отговор „не”.

Това заяви вицепремиерът във връзка с изнесените от депутата от ПП данни за измамни схеми в горите и земеделието. Ще проверим твърденията, каза още тя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg