Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание на немлечна мазнина в проба от сирене, взета при проверка миналата седмица.

Пробата е от продукт, обявен като краве сирене и е произведен от български бизнес оператор. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.
 
Инспектори на агенцията по храните проверяват предприятието производител.

Извършва се пълно проследяване на произведените и разпространените в търговската мрежа количества, които незабавно ще бъдат изтеглени.
 
За констатираното нарушение на производителя ще бъде наложена глоба.

istock
istock

Законът за храните предвижда имуществена санкция в размер от 2 000 до 4 000 лв. за първо нарушение, а при повторно - до 6 000 лв.
 
По време на проверката в София бяха взети общо 8 проби от млечни продукти, които бяха изследвани за наличие на немлечни мазнини.

Странно вещество в свинско месо откриха клиенти

Вземането на проби беше извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg