Месо със странно жълто-зелено вещество ужаси клиенти на магазин от голяма верига.

Сигналът e подаден от  семейство в София, което си купило свински врат на промоция. Оказва се обаче, че случаят не е изолиран. Снимки на подобно месо, закупено от магазини на същата верига в Шумен, Кюстендил, София и други градове, се разпространяват в социалните мрежи отпреди Нова година, съобщава NOVA.

Eдна от потърпевшите разказва, че при разрязването на парчето свински врат, което със съпруга й купили, потекла жълта слуз с особена миризма. Жената предполага, че въпросното вещество е някакъв антибиотик или химикал.

Ще скочи ли отново цената на свинското месо

Тя връща месото в магазина и получава парите си обратно. Не подала сигнал в Агенцията за безопасност на храните, защото вече нямало как да предостави стоката за изследване.

От БАБХ е разпоредена проверка, която ще бъде извършена в петък.

istock
istock

От веригата магазини пък вече проведоха вътрешна проверка. Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички сертификати за качество и произход. Според тях случаят е изолиран, защото към тях не били подадени други подобни сигнали.

Забраняват колетите с домашно сирене и суджук

Според микробиолога доц. д-р Иван Иванов странното вещество в месото няма как да е неразнесъл се антибиотик. Той обаче подчерта, че прави коментара си на база впечатления само от разпространяваните снимки.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg