Близо 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност, хванаха при проверки в складове на едро. 

Друга част от месото е без маркировка и етикети.

В периода между 6 и 14 февруари е била проведена специализирана операция за контрол за незаконно съхраняване, продажба на месо и производство на кайма и други месни продукти.

Били са проверени складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки с удостоверение за регистрация по Закона за храните. Складовете, в които е открито месо и/или местни продукти, но нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните, са били запечатани. Месото е описано и запечатано.
 
Предстои установените хранителни продукти да бъдат унищожени.

Проверяват мандра за фалшиво сирене

В някои от обектите инспектиращите установили наличието на монтирани хладилни камери, други се оказали гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

istock
istock

В рамките на операцията са били проверени и заети с дейности по производство на кайма, както и машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и други. В един от складовете били установени 63 литра ракия, която била иззета.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg