Не съм оптимист за новата година, заяви финансовият експерт Мика Зайкова. Според нея България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна.

Страната ни остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз, уточни тя.

По-добра 2020 г. очаква всеки трети българин

"Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори“, заяви Зайкова пред БНР.

По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена:

Предлагането на работа значително изпреварва търсенето​​​​​​​

„Тъй като се влияем от това, което става по света. Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност… В продължение на години правим мимикрия на реформа... Най-големият инвеститор са децата ни, които работят навън“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg