Германия призова за въвеждането на глобални регулации на индустрията на криптовалутите, за да бъдат защитени потребителите, да бъде предотвратено прането на пари и да бъде съхранена финансовата стабилност, предаде Ройтерс.

Президентът на германския орган за финансов надзор "БаФин" (BaFin) Марк Брансън определи като погрешна тактика да бъде оставена криптоиндустрията да се развива като "детска площадка за възрастни".

Хакери откраднаха 100 милиона долара от платформа за криптовалути

"Видяхме света на саморегулирането. Той не работи", заяви Брансън във вторник вечерта пред журналисти във Франкфурт. Той направи това изявление часове, след като основателят на фалиралата борса за търговия с криптовалути Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрайд беше арестуван на Бахамите по искане на американски прокурори, които го обвиняват в присвояването на милиарди долари. Крахът на платформата Еф Ти Екс се определя като потенциално една от най-големите финансови измами в САЩ, отбелязва Ройтерс. 

istock
istock

Президентът на германския финансов регулатор отбеляза, че т. нар. "крипто зима" може би ще бъде последвана от "крипто пролет", но индустрията на криптовалутите, която ще възникне тогава, вероятно ще е по-свързана с традиционните финанси, което допълнително ще увеличи необходимостта от нейното регулиране.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg