БСП ще подкрепи отделни стъпки на правителството, като увеличението на заплатите на учителите. Това заяви пред NOVA депутатът от БСП Румен Гечев.

Toй коментира обаче, че партията е против драматичното увеличаване на парите в здравеопазването, тъй като системата е нереформирана. 

По думите му българското правителство вместо да увеличава бюджетните разходи на пазарна основа, то ги намалява. Румен Гечев отправи и критика към правителството. 

Горанов натиска общините да вдигат данъци

Според него по философията на бюджета той е необвързан с икономическото развитие на страната.

"Българското правителство предлага политика, която е обратна на тази на останалите страни членки на ЕС. В бюджета влизат 12 милиарда лева по-малко", заяви той.


Депутатът от  ГЕРБ Александър Иванов обясни, че бюджетът за 2020 година е 36,9% от БВП на страната. Тази година той е в размер на 118 милиарда лева, а следващата 126 милиарда.

Защо не се увеличават парите в Сребърния фонд

"В бюджета за 2020 година имаме заложено пак бюджетно увеличение на заплатите от 10%. Минималната заплата ще нарасне на 610 лева", допълни Иванов.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg