Американският президент Доналд Тръмп обяви, че разглежда предложения за компенсиране на служители и бизнеси, които могат да бъдат засегнати от епидемията от Ковид-19.

Изказването на Тръмп идва след като индексът Дау Джоунс затвори на най-ниското си ниво от финансовата криза през 2008-а, отчасти заради притесненията от разрастващата се епидемия.

На пресконференция в Белия дом Тръмп увери, че се работи за данъчни облекчения за бизнеса и над решения за компенсация на служители, които се поставят в карантина.

Как работодателите ще пазят служителите си от коронавируса

Още преди коронавируса да се появи в САЩ американският президент от месеци настоява да бъдат намалени удръжките от заплатите, както и осигуровките, които работодателите трябва да внасят. 

БГНЕС
БГНЕС

Президентът не отговори на въпрос дали е бил тестван за вируса като вицепрезидента Майк Пенс увери, че медиите ще получат отговор на въпроса скоро. Поне двама републиканци, които са били изложени на вируса на конференция в района на столицата Вашингтон са били в контакт с Тръмп.

Мат Гейтс е бил с Тръмп на борда на Еър Форс Уан в понеделник, а Дъг Колинс е присъствал на брифинг с президента в Центровете за контрол и превенция на заболяванията в петък. Местни медии посочват също, че през уикенда Тръмп се е здрависвал със симпатизанти във Флорида. 

Ограничават продажбата на стоки от първо необходимост при криза

Отблизо се следи и развитието по тестването на хиляди пътници на круизен кораб, акостирал на брега на Калифорния. 

Вицепрезидентът Пенс, който ръководи група за справяне с епидемията информира, че 21-мата заразени с вируса са изолирани и добави, че резултатите от пробите всички деца на борда са били отрицателни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg