Базираната в САЩ платформа за настаняване "Еърбиенби" (Airbnb) съобщи днес, че планира да се разрасне в Швейцария, Нидерландия и Белгия, предаде ДПА.

Представяйки плановете си, "Еърбиенби" се аргументира изрично с неотдавнашните си успехи в Германия, макар и да смята, че това е само началото там.

"Еърбиенби" разчита също така на изкуствения интелект, за да подобри опита на потребителите в приложенията, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на платформата Брайън Чески.

Европа затъна в имотна и жилищна криза

Приходите на "Еърбиенби" са нараснали със 17 на сто на годишна основа до 2,2 милиарда долара през последното тримесечие. Над 7,7 милиона апартамента и къщи са били предложени за нощувки на платформата в края на годината - с 18 на сто повече от предходната година. Азиатско-тихоокеанският регион и Латинска Америка са отчели най-голям растеж.


Междувременно на всеки отседнал в хотел турист се падат девет клиенти на "Еърбиенби", каза Чески в конферентна връзка с анализатори. Все още обаче има поле за растеж, според него.

"Еърбиенби" е регистрирал загуба от 349 милиона долара през последното тримесечие след печалба от 319 милиона долара година по-рано. Като причина за това компанията цитира еднократна данъчна такса от около 1 милиард долара. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase