Гръцките медии публикуват репортажи и анализи за силния интерес на българи да инвестират в недвижими имоти в Северна Гърция.

Под заглавие "Рай за българи са Тасос и Кавала. Инвестират в недвижими имоти" медиите констатират, че в последните години много българи са си закупили недвижими имоти както за почивка, така и за постоянно местоживеене в райони в близост до плажната ивица.

Какви ще са цените за почивка в Гърция

Проучването е направено в Кавала и на остров Тасос, информира БНР. В интервю за гръцките медии нашите сънародници посочват, че преди всичко им харесва спокойствието в близост до морето, чиста природа и дори екологично чистата храна, която си пазаруват директно от производителите.

Близостта с България също е важен фактор.

Единственият проблем обаче за някои остава гръцкия език.

istock
istock

В същото време фирмите за недвижими имоти по островите отчитат засилен интерес от германци и британци за закупуване на собственост по островите. Интересите са както към малките острови ,така и към остров Крит - предпочитана дестинация за европейските туристи.

Брокери съобщават, че "пандемията e довела до преоткриване на Гърция от чужденците".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg