Цените на британските жилища се повишиха за втори пореден месец през април, като ръстът им се ускорява спрямо отчетения за април. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на най-новите данни на британската Служба за национална статистика (ONS).

Средната цена на жилищна единица във Великобритания достига 281 000 лири (358 000 долара) през април, което е с 1,1 на сто над ценовото равнище през същия месец на 2023 г. През април също на годишна база британските жилища поскъпнаха с 0,9 на сто.

"Дейли телеграф": Български град процъфтява от измами с британски помощи

Наемите в Обединеното кралство са поскъпнали по-значително - с 8,7 на сто през дванадесетте месеца до май 2024 г., докато през април ръстът им бе с 8,9 на сто, разкриват още данните.

istock
istock

През последните месеци жилищният пазар във Великобритания показа признаци на възстановяване след забавянето в края на 2022 г. и 2023 г., което беше предизвикано от скока на лихвите по ипотечните кредити.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase