Десетки собственици на апартаменти в комплекс в „Слънчев бряг” на протест. Хората казват, че са принудени да живеят „ в затвор”, а мрежите са поставени без тяхно съгласие от фирмата, която отговаря за обслужването на комплекса, съобщава Нова телевизия.

В сградата собственост имат представители на 13 страни, част от които живеят целогодишно. Всички те са притеснени, че при инцидент огражденията биха затруднили достъпа на линейки и пожарни.

Пред входа на сградата са поставени заграждения, а в задната му част се намират басейн и ресторант, които също не могат да се използват, тъй като достъпът до тях е заключен.
 
„Свидетели сме на абсолютно незаконни действия от страна на бившия инвеститор, който в момента е съсобственик на парцела. Той иска по този начин да изнуди хората, които живеят тук и имат собственост, да подпишат индивидуални договори, да живеят по неговите правила и да му плащат такси. Те са тежест към собствениците на тези имоти. Дори и да ги продадат, тежестта пада върху новия собственик”, разказва един от собствениците – Васил.
 
Борис пък е собственик на идеални части и по негови думи той е трябвало да разреши строежа на оградата по време на общо събрание, каквото е имало. Такова обаче не му е искано.

Българи дават до 110 000 евро за апартамент в Созопол

„Никой не ни е търсил за мнение. За да се построи ограда, трябва да се иска разрешение от общината. Такова знаем, че няма, което я прави незаконна. Важно е да се каже и, че комплексът никога не е бил комплекс от затворен тип по смисъла на закона”, обясни той.
 
От фирмата, която отговаря за стопанисването на комплекса, отказаха коментар. Такъв пред NOVA направи техният адвокат.

istock
istock

„На никой нищо не пречи, не се нарушава ничия собственост. Собственик на терена са инвеститорите и като такъв на терена, на басейна, на ресторанта могат да правят каквото си искат с този терен. Със сигурност, на 100 % достъпът на собствениците на апартаменти не е ограничен по никакъв начин.

Тези хора не плащат разходи за поддръжка и малко ситуацията е : „Крадецът вика, дръжте крадеца”. Този, който твърди, че има нарушаване правата на собствениците, да си потърси правата в съда”, заяви адвокат Иво Баев.
 
Собствениците обаче твърдят, че думите на правозащитника не са истина и си плащат таксите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg