Откритата метростанция в „Красно село“ е фактор, който съдейства за повишаването на цените в района, коментира в ефира на Радио София брокерът на недвижими имоти Ивайло Стоименов.

Той посочи, че средата за живот в посока кв. „Борово“ е проектирана адекватно и това е много приятно място, както за живеене, така и за инвестиция.

„Има достатъчно зелени площи, пространство между блоковете. В този район квартали като „Лагера“, „Хиподрума“, „Борово“ са доста приятни, защото няма голямо насищане на ново строителство“, каза брокерът.

Защо българите купуват повече жилища

Той добави, че жилищата около болниците в кв. „Крива река“, където се намира Медицинска академия, са идеални за инвестиция, тъй като търсенето на имоти под наем в района, основно от чуждестранни студенти, е голямо. 

Тук е и малкият квартал „Славия“, който в момента буди интерес, заради новото метро в „Красно село“, каза Стоименов.

istock
istock


„Красно село“ и „Белите брези“ могат да се разглеждат като част от т.нар. южни квартали, които в момента са най-търсени в София. Ако ги сравним с „Лозенец“, „Изток“, хубавия център, те са на по-ниска цена“, каза брокерът.

Какви са цените на жилищата в най-търсените квартали на София

Цените на квадратен метър в район „Красно село“ започват от около 1500 евро и стигат до над 2000 евро на кв.м“, каза Ивайло Стоименов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg