За имотите по българското Черноморие се очакват интересни месеци. Купувачите са предимно българи, търсещи ваканционен имот или българи прибиращи се от чужбина. Това показва анализ на пазара на ARCO Real Estate.

Предимно се търсят имоти по южното Черноморие, като двустайните апартаменти са в диапазона от 30 000 евро до 60 000 евро за напълно готови и обзаведени апартаменти и от 50 000 евро до 80 000 евро за тристайни апартамент.

Водещо при българина е да няма такса поддръжка. Предимно се купува с лични средства, но има и сделки със съдействието на банков кредит, обясняват брокери.

Как по-изгодно да продам имота си

В същото време руснаците масово продават имотите си по българското море. Оттеглянето им от пазара не е заради коронавируса, а заради поевтиняването на руската рубла, смятат брокери.

istcok
istock

Има някои, които са теглили кредити в евро в родината си, за да купят имот тук. И като преценят кредита през обменния курс на рублата спрямо еврото, вече им излиза неизгодно да имат имот в България.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg