Много силен интерес проявяват чужденци за покупки на недвижими имоти на гръцките острови. Въпреки високите цени клиентите не спират да инвестират в Гърция, съобщават от агенциите за недвижими имоти в южната ни съседка.

Британци, французи и италианци искат да придобият жилища на островите, като търсят и вили за отдаване под наем. Туристическият сезон там е продължителен, което гарантира  наематели и приходи, заявяват чужденците, които сключват сделки за покупка.

Засилено е търсенето на терени за строеж или готови къщи на островите Тинос, Андрос, Сирос.

Към островите Родос, Кефалония и Закинтос е насочен интересът на гърците, които живеят в чужбина и инвестират в недвижими имоти.
Санторини и Миконос са за клиенти с високи изисквания и финансови възможности.

По-нисък данък върху имотите в Гърция

Агенция за недвижимости съобщава, че на Миконос луксозните имоти варират от 6 до 8 хиляди евро на квадратен метър, а скоро клиент е закупил луксозна вила на цена 10 хиляди евро на квадратен метър.

istock
istock

По време на пандемията чужденци прекараха повече от година на гръцките островите - още една причина сега да искат да инвестират там, отбелязва кореспондентът на БНР в Гърция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg