Швейцария е страната, в която навлизането на имотния пазар е най-трудно, сочи изследване на британския сайт money.co.uk.
 
В страната средните цени на жилищата достигат малко над 554 хил. евро, а обичайната възраст на купувачите на първо жилище е 48 години, сочат още данните от допитването.

На второ място е Китай, следвана от Япония, Франция и Кения.

Колко струва апартамент в различните квартали на София

Великобритания е на шесто място сред страните с най-трудно навлизане на имотния пазар, където средната възраст на купувачите на първо жилище е 34 години, а средните цени на жилищата са близо 281 хил. евро.

Най-млади са купувачите на първо жилище в Исландия (27 години), Белгия (27 години) и Финландия (28,8 години).

Други страни, където хората трябва да спестяват дълго време, за да си позволят собствен дом, са Чехия (средна възраст на купувачите на първо жилище 41,5 години), Япония (41 години) и Испания (41 години), показват още данните на британския портал.

istock
istock

Изследването е било проведено сред 25 страни, сред които Франция, Германия, Великобритания, САЩ, Италия, Канада, Китай, Южна Африка, Испания, Швейцария и Румъния.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg