Действително има проблеми, свързани с липсата на компетентност, знания и умения при някои фирми за професионални домоуправители. Има и добри фирми, които се справят, работят със софтуер и човешки ресурси, но нещата са двустранни, коментира в ефира на Радио София адв. Георги Славов, експерт в отношенията с етажната собственост, по повод нелоялни практики от страна на подобни фирми.

Трябва ли разрешение за ремонт на жилище в блок

Няма регистър на фирмите професионалните домоуправители, което е голям проблем. За мен освен регистър, трябва да има и един лицензионен режим, от което да е ясно, че за да станеш такава фирма и да упражняваш тази дейност, трябва да имаш необходимия екип, необходимите познания и квалификация за това, което за момента го няма“, каза адв. Георги Славов.

По думите му, в момента всеки който желае, с минимални средства, може да открие подобна фирма и да предлага услуга, която е некачествена.

Професионалният домоуправител е независим арбитър на етажната собственост и трябва да бъде добър мениджър, добави адв. Славов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg