След коронакризата жилищата в затворени комплекси са предпочитани от семействата, които търсят собствен имот. Избират се райони с добра транспортна връзка и търговски обекти.
 
Потребностите на хората от собствен двор и собствено пространство след пандемията провокират търсенето в затворените комплекси в еднофамилни или двуфамилни жилища.
 
Интересът към този тип имоти е нараснал до 15 процента, а цените между 5 и 10 на сто, казва Диляна Христова, генерален мениджър на строително-инвестиционна компания пред БНР.
 

„Там всяко семейство вече има излаз към собствен двор. Това е основният плюс. Естествено тази част, която е вътре в самия комплекс, тези бонуси от типа открит фитнес, алеи за разходка, места за разхождане на домашните любимци“, допълни тя.

Какви жилища са най-търсени в момента у нас

Интересът към тези жилища е предимно  от семейства с деца, които ги купуват за собствен дом, а не за инвестиция.
 

istcok
istock

„Напоследък хората започнаха да търсят не само малко по-големи помещения, а търсят и едно допълнително помещение, което да може да бъде обособено, дали като работен кът, ако е с повече от едно дете да могат да бъдат разделени, едното да учи, другото да играе и така нататък, така че допълнителното помещение се оказа доста важно през изминалата година и определено повлия на  търсенето изобщо не се вижда в страната“, коментира Христова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg