Купувачи търсят къщи и вили, които се намират на разстояние 25-30 км от Варна. Според брокери купувачи са както руските граждани, които не са се изтеглили напълно от пазара на имоти в града, така и  рускоговорящи купувачи от Канада и Израел.

Според експерти само от началото на 2021 година до сега, при покупката на къщи се наблюдава ръст от 167%, като преобладават купувачи, родени в периода 1981 - 1996 г.

Архитектите обръщат все по-голямо внимание и на изграждането на инфраструктурата около самите сгради. В тази връзка се проектират по-големи затворени комплекси, които разполагат с повече зелени площи.

Къде най-евтино може да купите апартамент в Бургас, Варна и Пловдив

Голям интерес се забелязва към изграждане на еднофамилни къщи и към момента се реализират два проекта, всеки от които предвижда изграждането на по 70-80 фамилни къщи, заяви Борис Точевски от Национална асоциация на строителните предприемачи.

istock
istock

По думите му се проектират по-големи жилища, като към тях се добавят нови технологии, сред които автоматично пречистване на въздуха, филтриращи системи за питейна вода, шумоизолация между апартаментите и на пода, слънчеви колектори за осветление на общите части и др.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg