Гръцките граждани ще могат да прехвърлят имоти и да основават фирма с един клик в специални приложения, съобщават гръцките медии по повод очакваните нови услуги на електронното правителство. Очаква се приложенията да бъдат готови до няколко седмици и да намалят бюрокрацията.

Новите електронни услуги ще обхванат правосъдния сектор, където гражданите ще могат да следят движението на съдебните дела.
Лесно и без редене на дълги опашки ще бъдат събирани всички необходими документи, нужни при даване на име или кръщене на деца, съобщава АНА-МПА.

Нови мерки в Гърция преди празниците

Гражданите ще могат да прехвърлят имоти като специалната платформа ще може да събира всички необходими удостоверения от държавните архиви.

istock
istock

При създаване на нови фирми също ще се избягват бюрократични забавяния.

Сред готвените приложения е и специална платформа, в която желаещи да се разделят двойки подават заявления и в рамките на десет дни разводът им по взаимно съгласие ще бъде обявяван без да се налага да се ходи в съда.

В сферата на телемедицината е шестото приложение, което ще предоставя безплатна психиатрична помощ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg