Окончателно спряхме квази данъка - техническият паспорт на сграда, който щеше да ни струва 3 млрд. лева, съобщи депутатът Мартин Димитров от "Демократична България".
 
В последния Държавен вестник са обнародвани промените в Наредба №5, на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които отменят абсурдното изискване до края на 2024 г. всички сгради, апартаменти, офиси и пр., (включително построените преди подобно изискване да е въведено в законодателството ни през 2006г.), да бъдат снабдени с технически паспорти.

Паспортизацията за заварените обекти ще се извършва само за обществени сгради и за такива, при които са налице конструктивни изменения или заявени инвестиционни намерения за такива.

Апартаменти стават непродаваеми

Според него целта била да се вземат между 300 и 500 лева дори за селска къща. Многократно са дискутирали темата със служебния министър Виолета Комитова, която веднага е разбрала опита за натоварване на хората с огромни разходи.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg