Запазва се интересът към търсенето на къщи и парцели за строителство на къщи в покрайнините на София. Това показва анализ на пазара на имоти у нас през второто тримесечие на тази година на Arco real estate.

Цените на къщите стартират от 200 000 и надхвърлят 1 000 000 евро в зависимост от района, в който се намира имотът, състоянието му и кварталите Драгалевци, Симеоново, Бояна, гр. Банкя, а също така и селата Лозен, Панчарево, Бистрица и др.

В някои малко по-отдалечени от столицата райони, могат да се намерят и по-евтини къщи, но те съответно са по-стари, неподдържани и нуждаещи се от основен ремонт, а районите, в които се намират не винаги са облагородени с всички удобства, от които клиентите се нуждаят и търсят.

Цените на къщите на село вървят нагоре

Цените на парцелите също варират в много широки граници от 30 000 до 200 000 евро в районите около София, а в самия град са и значително по-високи като могат да достигнат цени до 800 000 – 1 000 000 евро.

istock
istock

Все по-засилено е търсенето на къщи и в близост до околностите на Пловдив. Предимно се търсят имоти на 10 км от града на цена около 80 000 евро. Купувачите са предимно млади хора от IT сектора, които могат да работят дистанционно. Предпочитани са селата Труд, Белащица и др.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg