Голяма част от така наречените лоши кредити са обезпечени и те не са тотална загуба за банките. Това коментира в интервю за DarikFinance.bg Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк и член на УС на Асоциацията на банките в България.

По повод намерението на кредитни институции да въведат такса за транзакциите, които се правят чрез пос терминал, Хампарцумян коментира, че все пак това е услуга и струва пари, които „най-прозрачно” ще е да плати клиентът.

На въпрос кой е най-удачният начин банките да уведомяват клиентите си за предстояща промяна на лихвите във връзка с проекта, одобрен от кабинета наскоро, Хампарцумян отговори:

"Днес има най-различни средства за комуникация. Това може да е една книжка с общи условия, може да бъде публикувано в интернет, може да е част от договора или табло във всеки клон. Винаги, когато има някаква услуга, ще има и оплаквания. Финансовата материя може да бъде опростена до определена степен и от там нататък това не може да стане."
 
За разлика от западноевропейските банки, тези в България поради силата на регулация имат доста повече тлъстини за изгаряне в лошо време, коментира още банкерът.