Курс за дигитални умения за безработни младежи до 29-годишна възраст ще се проведе в Добрич от 14-и до 28-и януари. В обучението могат да се включат 25 желаещи, които ще получат 200 безплатни учебни часа.

Целта на обучението е придобиване на компютърни умения за стартиране на собствен бизнес или започване на работа в съществуваща фирма.

Темите на курса са основни програми за ежедневието на предприемача, организация на работата на предприемача с помощта на компютър, електронно взаимодействие с институциите и заработване на приходи с компютър. 

Предлагането на работа значително изпреварва търсенето

Информационна среща ще се проведе на 7-и януари от 10.00 часа в залата на Търговско-промишлената палата в сградата на Центъра за бизнес и култура в Добрич.

Обучителните курсове по „Дигитални умения“ се организират в рамките на проект „EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран от Фонда за младежка заетост. 

Колко плащат за час работа на наши студенти в САЩ

След обучителната фаза младежите ще имат възможност за стаж, предложен от „фирми - спонсори” на проекта.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg