Треска за пазаруване в последния петък на месец ноември. Той е по-известен като „Черен петък”. Търговските обекти обещават именно днес да е пикът на намаленията, информира NOVA.

По обяд в един от големите столични молове екипът ни забеляза, че традиционно пазаруващите са повече от обикновено за делничен ден, но опашки пред магазините нямаше.

Намалена цена при покупка на стока не означава намалени права

Всеки търговски обект е избрал различно намаление - по витрините се виждат надписи от минус 10% до минус 70-80% на избрани стоки. По данни на Асоциацията за защита на потребителите около 80% от българите ще се възползват от „Черния петък” (главно онлайн), а всеки четвърти ще изхарчи поне 500 лв.

istock
istock

Експертите предупреждават да внимаваме с написаното по етикетите - една от нелоялните търговски практики по време на „Черния петък” е увеличена предварително цена на отделни продукти, която в петък се връща до нормалната, но е с надпис "намалена".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg