Драстично повишаване на цените преди великденските празници констатира проверка на Радио Варна. Цените на българското агнешко месо на Кооперативния пазар във Варна варират от 20 до 23 лева за плешка и до 24 лева за бут.

Дроб сармата държи твърда цена от 13.50 за килограм, но продавачите съветват да купуваме още сега, защото до Великден цените ще станат още по-високи. В същото време разказват, че продажбите са намалели драстично.

Kолко ще струва Великденската трапеза

Яйцата от Варна и Добрич достигат до цена 39 стотинки за брой и се предлагат в няколко размера. По-малките са с цена, която започва от 28 стотинки.

istock
istok

Зелената българска салата е на цена от 1.20 до 1.40 лв. В зависимост от размера цената ѝ може да достигне до 3 лева. Доматите се предлагат на цени от 3.50 до 6.50 за килограм. Най-скъпи на пазара са розовите домати. Краставиците са на цена 3.50 за килограм, а малка връзка пресен лук и чесън са по левче.

Колко ще платим за козунак този Великден

Козунаците също се предлагат на по-висока цена през тази година. Големите козунаци, приготвени с масло, достигат до цена от 8-10 лева, а по-малките са по 5-5.50 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg