Ръст в онлайн пазаруването на бързооборотни стоки през последните две седмици отчита платформа за електронна търговия.

"Търсенето се покачва прогресивно ден след ден. Ръстът при поръчките е около 35% спрямо януари 2021г. Обяснението за това е, че клиентите във все по-голяма степен осъзнават удобството да пазаруваш онлайн и достъпа до продукти, които иначе не биха били достъпни на едно място на продажба.

Влияние оказва и ръстът на заболелите и карантинирани потребители, за които пазаруването чрез платформата е най-доброто и бързо решение", коментира в съобщение до медиите Иван Александров, изпълнителен директор на eBag.

С колко ще поскъпнат стоки, храни и услуги

Количката с продуктите, които се поръчват онлайн, става по-голяма. В момента има ръст в броя на артикулите и средната поръчка съдържа около 30 артикула, отчитат от платформата. С увеличението на броя на продуктите в потребителската кошница, расте и средната стойност на покупката.

istock
istock

За януари 2021 г. средно потребителите са харчили 99,26 лв. за избраните от тях артикули, докато година по-късно средната стойност на кошницата е 102,84 лв.

Харчим най-много за храна и безалкохолни напитки

Плодовете и свежите продукти остават най-търсените артикули в началото на годината и присъстват в почти всяка кошница.

Соевите и ядкови млека и деликатеси също са предпочитани от потребителите през януари, пише в съобщението.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg