Всеки човек, на когото му предстои да инвестира в нов дом, е изпълнен с мечти. Как ще изглежда кухнята, какви пердета ще има в спалнята, какъв паркет ще сложи в хола са подробности, които не предизвикват досада, а напротив – увличат и вълнуват. Моментът, в който се слагат финалните щрихи на един дом, са най-хубавите, защото след тях започва и истинският живот в новото жилище.
 
Един от тези моменти е изборът на телевизор - сплотяващият цялото семейство елемент, който поставяме винаги на видно място и който придава завършек на помещението и въобще на целия ни дом. Едва ли трябват доказателства защо телевизорът е главният действащ уред в едно семейство, но в негова чест е редно да се отбележи, че той работи винаги, когато поискаме, и не се оплаква от това. Той е първото, което включваме сутрин, и последното, което изключваме вечер, а често става и обект на едновременни желания от всички присъстващи.
 
Затова е добре да го изберем умно и предвидливо – ще ни върши работа много години и ще минаваме покрай него дълго време, така че нека се спрем малко по-дълго на неговия избор и какво ни е нужно, за да вземем най-доброто решение.
 
Доказан бранд
 
Говорим за уред, който ще живее в дома ви много години. Качественият и доказан бранд е първото, от което трябва да започнете и да не отстъпвате от изискванията си. Инвестицията в гарантирано качество е условие за приятни и безаварийни часове пред телевизора.

Размер на екрана

d
iStock/ Getty images/ Freepik
 

Преценете внимателно този детайл, за да не се разочаровате няколко дни, след като поставите телевизора в хола. Не трябва да е прекалено малък, за да не си натоварвате очите от взиране, но не трябва да е и прекалено голям за разстоянието, от което гледате – по същата причина. Правилото е, че ако виждате отделните пиксели на екрана, значи сте прекалено близо. Смята се, че човек трябва да стои на разстояние, три пъти по-голямо от височината на екрана, ако е HD, и 1.5 по-голямо, ако телевизорът е 4K Ultra HD. С други думи, пред телевизор 4K Ultra HD можете да стоите на два пъти по-малко разстояние, отколкото пред другия.

Повече от телевизор
 
В днешно време на един телевизор не му е достатъчно да е просто телевизор – добавена стойност е, ако има и други качества. Например да има повече и по-големи технологични възможности, или пък да се вписва по оригинален начин в интериора.
 
А защо не и двете?
 
The Sero, част от новата лайфстайл гама телевизори на Samsung, дава по много от всичко. С този телевизор имате невероятна функционалност - ориентацията му лесно се променя от хоризонтална във вертикална, а за притежателите на Samsung Galaxy това дори става автоматично и от разстояние в зависимост от съдържанието с функцията Smart View. Вертикалната позиция е идеална за споделяне на информация от телефона, както и за гледане на съдържание от социалните мрежи.
 
The Sero обаче не е само функционален, той е и произведение на изкуството, а преминаването му от състояние на черно петно до цветна картина е супер бързо с функцията Ambient Mode.

s
Samsung

И още – споделяне на любимата музика от телефона на телевизора, който ще я пресъздаде с невероятно качество през 4.1-каналните 60-ватови говорители с Dolby Digital Plus. Високоговорителите са почти изцяло скрити във вертикалната стойка. Телевизорът сам подобрява изживяването по време на гледане, като разпознава съдържанието и средата около телевизора и променя автоматично настройките на звука и на картината.  
 
За качеството на картината няма какво да се говори. Изключителен обем на цветовете, благодарение на 100% Quantum Dot и като резултат -  реален обем на цветовете, страхотни контрасти и пълноценна картина без значеие от ъгъла на гледане.
 
The Sero обаче не е телевизор само за феновете на Android – с AirPlay 2 без усилие се споделя съдържание и от Apple устройства, което, в комбинация с всички останалите негови качества, го прави перфектния избор за всеки дом и всяко семейство, независимо от индивидуалните предпочитания.