Равнището на безработица във Варненска област през юни е 2,4 процента, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в крайморския град. В сравнение с предходния месец се отчита спад с 0,3 на сто на безработицата.

През отчетния месец за едно свободно работно място, обявено в бюрата по труда в областта, са се конкурирали средно по трима безработни.

Рекордно ниска безработица у нас

В областния център броят на регистрираните безработни за периода е 2726 - с 39 по-малко спрямо предходния месец. Равнището на безработица в града е 1,6 процента или с 0,5 на сто по-ниско спрямо юни предходната година. В сравнение с май т.г. равнището на безработица запазва нивото си от 1,6 процента. 

През юни в бюрата по труда от областта са заявени 920 работни места, като най-много са заявените работни позиции от сферата на хотелиерството и ресторантьорството – 796.

istock
istock

От началото на годината до края на юни в областта на работа са постъпили 4978 безработни. За периода броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда, е намалял с 3283. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg