454 свободни работни места обявиха 43 работодатели на 6 трудови борси, които Агенцията по заетостта организира през октомври. В директните срещи с бизнеса в страната се включиха 372 търсещи работа. Мероприятията бяха проведени при пълно спазване на действащите в периода противоепидемични мерки.

5 общи трудови борси се проведоха във  Велико Търново, Разград, Пещера, Пазарджик и „Марица”, гр. Пловдив. В срещите, организирани от бюрата по труда, се включиха 34 работодатели, които обявиха 259 свободни работни места.

Запазват работата на 60 000 души с новия дизайн на мярката „Запази ме +”

Търсят се работници в сферата на производството - монтажник, складов работник, мотокарист, опаковач, шивач на обувки, апаратчик на химически процеси, машинен оператор за шиене на облекла, шофьор на тежкотоварен автомобил, стругар, електромонтьор, пакетировач, работник в кланица, разфасовач, работник за товароразтоварна дейност, охранител-портиер, заварчик, продавач в сферата на електронната търговия, шофьор и др. 309 търсещи работа посетиха трудовите борси, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

istock
istock

Специализирана младежка трудова борса проведе през октомври бюрото по труда в Пловдив. 9 работодатели обявиха 195 свободни работни позиции в сферата на производството и услугите. Набират се млади хора за машинен оператор, шивач, работник в производство, салонен управител, оператор в център за обаждане и др. 63 търсещи работа се срещнаха с работодателите и проучиха директно възможностите за устройване на работа.

Какви служители търсят фирмите

На част от събитията присъстваха също представители на местните военни окръжия, които информираха заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg